webbanner_2500x1500

Operation- ny knäled
Den vanligaste orsaken till att man behöver en ny knäprotes är ledsvikt, eller med ett annat ord, artros i knäleden.  Med åldern är artros i knäleden relativt vanligt men man rekommenderar aldrig operation som första behandling. Om dina besvär påverkar din livskvalitet mycket kan dock en operation och en konstgjord led ( knäprotes ) vara ett alternativ. Symtomen är stelhet samt smärta och värk som påverkar både nattsömn och dagliga rutiner.

När man skall sätta in en knäprotes utförs operationen vanligtvis med ryggbedövning. Bedövningsmedlet injiceras med en mycket tunn kanyl. När bedövningen börjar verka får man en domnande känsla i ben och underkropp. Narkosläkaren ser till att du inte upplever något obehag under operationen.

Operationsprocessen kring en knäprotes innebär att man ersätter de sjuka ledytorna med en yta av metall på lårbenet och en yta av plast på underbenet. Ledytan mot knäskålen kan också bytas till en plastyta. Protesdelarna fixeras oftast med bencement. Operationen tar ca 1.5 tim.

Vårdtiden hos oss är ca 2-3 dagar.

Fyll i formuläret nedan ang dina besvär så blir du uppringd och får en tid för konsultation.

Ditt namn (obligatorisk)

Ditt personnummer (obligatorisk)

Din telefon/mobil (obligatorisk)

Din e-post(obligatorisk)

Kontaktorsak, t ex gynundersökning, fertilitetsutredning etc

captcha
Skriv ovanstående tecken i rutan här under (förhindrar spam)